Document.no jakter på sharia-spøkelset

juni 26, 2006 at 10:56 am (Polemikk og politikk)

Document.no er på jakt etter sharia-spøkelset. I en kommentar til den kjente norske muslimen Lena Larsen som i Dagbladet går ut til støtte for Oslo Kommunes forbud mot Niqab i skolen gjør nettstedet sitt beste for å mane fram spøkelset av muslimer som ønsker å innføre islamsk rettspraksis i Norge.

Mani har fortsatt til gode å høre om norske muslimer som ønsker å innføre islamsk lov i Norge. Han husker for eksempel godt da norske muslimer demonstrerte mot karikaturtegningene om imamen som holdt tale priset det norske kongehuset, en høyst uislamsk institusjon. Tvert i mot er det vel slik at mange norske muslimer utviser et ganske servilt forhold til norsk lov, når både Lena Larsen, Basim Gholam og Mohammed Hamdan går inn for Niqab-forbudet. At de ikke ser at forbudet av Niqab også kan bane veien for eksempel på forsøk på hijab-forbud er problematisk. Forhåpentligvis er diskusjonen i de muslimske institusjonene mer nyansert enn hva som framstår i media.

Men tilbake til hovedsaken – ingen steder i Lena Larsens artikler står det noe om å innføre islamsk lov i Norge. Når Larsen snakker om Sharia snakker hun om moralske påbud og normer for muslimer. Dette vet selvsagt document.no, som likevel anklager Larsen for å ville innføre særregler for muslimer.

Document.no langer ut mot Larsens moralssyn:

Dette er skremmende tale: Norsk kultur som ikke strider imot islamske prinsipper Når denne vurderingen skal finne sted, må også landets allmennmoral tas i betraktning.

Verdier som ikke betraktes som mot islam…

Slik taler selvsikkerhetens ufeilbarlighet. Det var ingen forsnakkelse Lena Larsen kom med ved Eidsvollbygningen den gangen: "Det er vanskelig for oss muslimer å akseptere at vi er en minoritet…" Der satt Gunnar Stålsett, den gang bisp i Oslo. Hørte han ikke utfordringen? Jeg ble fortalt historien av en som var til stede, og har aldri glemt den.

Hvis vi fulgte logikken til document.no til sin ytterlighet må man mene at alle moralske normer som ikke er konforme med flertallsoppfatningen er skremmende. Slik går det dessverre med mange selvutnevnte liberalere. De er liberale inntil de møter et verdisyn som kolliderer med sitt eget. Hvorfor dette særskilte kravet til muslimer om å følge norsk lov? Hvorfor stilles ikke de samme kravene til grensesmuglere fra Svinesund?

Svaret er vel egentlig ganske enkelt: Det er ikke norske muslimers syn på norsk lov dette dreier seg om, men norske muslimers rett og frihet til å innta standpunkt som strir mot rådende flertallsoppfatninger.

3 kommentarer

  1. Leo said,

    Larsen er jo så søt da! 🙂

    http://www.culcom.uio.no/forskning/artikler/larsen.html

    Anytime anywhere!

  2. Thor F. said,

    Konserverende liberalisme, stygge saker. Var det ikke noe om innføring av sharia-lovgivning i den etterhvert så berømte TV2-undersøkelsen? Husker ikke de konkrete tallene, men tror støtten til innføring av sharia var svært laber hos innvandrere.

  3. osman said,

    Hvis nogle folk ikke vil se solen, så hvad skal de andre gøre?
    Jeg synes at det er svært at sige Niqab har ingen betydning! Og det er fordi Aefa er i hjertet.

Legg igjen en kommentar